tisdag 18 juli 2017

Omstyrning!

I bland så blir de inte som man tänkt sig, ibland så hoppar nacken tillbaka och blir bajs och man vaknar med tårar då man glömt hur besvärlig den kan vara när den inte är i fas.
I går kändes de som om jag låg hela dagen förutom lite försök till rörelse och få igång cirkulation i en krampande kramande muskulatur. En inbokad tid denna dag hos Bäste Umeå rygg och ledklinik fick bli första planen och liksom bara låta gårdagen gå med serier, god mat, lite kik på affärer osv. Men jag är rätt dålig på att inte få dåligt samvete över att när de skiter sig känna att jag liksom kastar bort en dag till att vi kunde hittat på något. Men men jobbar på de, alla har vi våra svagheter och jag tycker inte om att inte vara den energiska, glada jossan. Jag vill ge, inte ta! 

2 dagars vila får de bli sedan hoppas jag kunna gå på lite lätt i gymmet igen i morgon, motivationen är hög och jag tycker inte alls just nu om att inte få använda musklerna, de är liksom som om de skriker igen att de vill utvecklas, bli starkare och uthålligare.. Men vila bygger;) Så istället så står jag typ vid spisen och lagar mat, eller de gör jag fan ändå men jag älskar mat! Jag kör fortfarande rätt mycket paleo men har slarvat lite med mellis och kvällsfika med andra produkter men de är för de är enkelt ibland när man är ledig och man blir liksom bekväm.
Men magen håller sig fortfarande i schakt och de är nog för att jag ligger på 80/20, den regeln följer många och jag tror på den. 80% BRA näring och sedan kan man spåra lite utanför på typ 20%. 
Vår plan var ju liksom att åka iväg, men kroppen går före och måste först få till nacken innan vi drar från stan, tacksam över en dagen efter tid hos Robin och att de nu är tillbrytet. Nu måste de bara få ge sig med rörelse och cirkulation. 
En av veckans frukostbestyr. Bacon, sötpotatis, ägg och viltskav.

Detta är för mig verkligen sommar, längtar så efter en egen uteplats, men tills dess så har balkongen i skuggan varit sköna stunder att krypa upp i morgonrocken då min hälft tränat och jag njutit av kaffe och en liten stund för mig själv! Veckans bok jag lånat av Jax,(TACK) är "Varför mår vi så dåligt när vi har de så bra". En bok som jag gillar, alla böcker som får en att tänka till och som jobbar med personlighet och utveckling älskar jag. Livet handlar ju hela tiden om att utvecklas, att förändra, växa, att bli en bättre människa motför vad man var igår! Inte bli bättre än någon annan, att fokusera på bli bättre i sig själv och inte hålla på jämföra sig. 

Inte så jätte glada ögon när kroppen inte samarbetar... MEN NU ska den allt göra det! :D

En stek som fick ligga i marinad en natt, olja, soja, grillkrydda, mycket vitlök, sambal och peppar.
Sedan ner i krooooockisen och ungefär strax efter 5 timmar (på låg) så var 1 kg stek klar och den blev sååå god! Så enkelt och så otroligt mumsigt! 
Jag använde en nötbog.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Jossan. det är tråkigt att höra om din besvärliga nacke, jag själv har lidit av obehag i nacken/övre ryggen(typ vid skulderbladet) och det har varit så i ja... snart 8 månader. jag kör typ på alla huskurer som spikmatta,massage,rulla på foamroler, smörja in med Linnex (upphättningsstifft) . med sånna här besvär så känner jag att det har hjälpt mig att ofta värma upp orderntligt med band och göra som baksida axlar uppvärmning/rygg uppvärmning innan mina träningspass. hoppas att det fixar sig för dig och kämpa vidare.
mvh

Jossan-Wellness by me! sa...

Tja! Samma lika kurer här :) Men man får göra de man kan med de man har :)
De blir bättre och bättre och något steg bakåt får man räkna med då och då :) Bara att försöka tänka positivt även om man vill sparka lös hvuet vissa stunder då de liksom gör ont ;)

Ha en fin dag/kväll!! Joss

Nytt år..

Ny framtidsplaner, nytt jobb, ny bostad, nya mål... kräver ny blogg! Denna stängs ner och jag flyttar efter ett uppehåll :) MEN ... ni...