onsdag 19 juli 2017

NÄT och gnäll!

I dag gjorde vi ett tappert försök att hitta kläder, jag är värdelös på detta, om de inte är träningskläder. Har hittat 2 tröjor från  Craft i sommar som jag bara älskar. Däremot är jag bättre på hjälpa min hälft så han handlar och jag går tomhänt ut. Jag är en konstig tjej tror jag allt....
Anser att man SKA handla lokalt och inte på nätet men när de inte fanns i en till färg i butik så var jag tvungen att gå nätvägen. Men först var vi runt och kollade på butikerna i stan! 
Handlar du/jag på nätet så kommer inte butiker finnas kvar, dina nära, vänner, andras vänner  jobbar i butikerna och deras jobb försvinner och stan blir förjävla TRÅKIGA om alla handlar på nätet! Tänk ett steg längre och har du inte tid att shoppa så skit i det tills du kan njuta av en go kaffe på stan och se en vän och köpa den där tröjan som kan kan klämma och känna på. Jag jobbar och har jobbat i butik och de tråkigaste är när du ger av dig själv, service och vill få en kund glad och nöjd och kunden avslutar med att säga.. DÅ GÅR JAG HEM OCH BESTÄLLER DEN PÅ NÄTET! 
Det är som att pissa på den som gett dig service i butik!
Jag vill alltid ha ett leende av min kund, jag anser att de är viktigaste att de fått ett bra bemötande och känt sig "välkommen" att jag sett dem och tagit mig tid om de behöver det. 
Att de vill "hälsa" på igen! Då är jag nöjd!

Jag tycker nätet är ett utmärkt sätt att söka och hitta information, att se kläder tex och sedan gå in på Intersport som idag och prova och känna! :)


Ny vecka en ny bok, att vara ledig är att hinna med extra mycket av de man mår bra av.. tex att ligga med nyduschad efter frukost, men en stor java och en bok, de är så otroligt välgörande för själen, man mår så sjukt bra av det, alldeles tyst hemma och bara jag och kisse. Denna sommar är den längsta jag varit i från min dotter, denna sommar så har jag hittat igen en bortsprungen vän, som jag inte umgåtts med på 5år men plötsligt så finns vi i varandras liv igen vilket är underbart! Att dela vissa saker i livet är skönt. Som känslan att vara i från ens barn. Denna gång sa denna kloka åt mig:
-Passa på att njuta och göra de du mår bra av och vila upp dig! (Exakt i orden kanske de inte var men typ så)
Å jag tog de punkt till pricka, jag ska passa på att vila upp mig och ta hand om mig själv extra för jag kan inte göra något åt situationen, hon kommer inte till mig fortare för att jag går runt och påpekar hur fruktansvärt jobbigt de är att vara i från.. osv. Jag får göra de bästa av situationen. Passa på att ladda batterierna, säga ja till de jag behöver extra mycket av, rulla ut mattan oftare, träna något pass mer, ha mer vuxenmys.. ja försöka göra de man kan där man är idag. Precis som med nacken.. jag har gjort idag de jag kan för att underlätta för att de ska gå över. Behandling igår, en gräslig natt med värktabletter (vilket jag aldrig tar!!) en morgon av rörelse, en dag med lugn och ro men hålla oss igång, vila, en stund på cardiomaskin för att bli varm, stretcha.. ja göra de jag kan av de jag har IDAG!
Folk klagar så förbannat! Jag kan inte ljuga så frågar någon hur de är just idag så säger jag, nacken är bajs men annars mår jag bra. Men nacken är bättre i morgon och bättre dagen efter de.. jag är stark, vips så jag BRA igen! I umeå klagar man på att de byggs om hela tiden, att varje sommar är det renovering och byggnationer i stan... ja men fan va hemskt! VI I UMEÅ UTVECKLAS.. stan växer och de händer något! Ja klaga över de oxå! 
Vädret, jag gud, de kan vi ju klaga på, de är vad vi svenskar öppnar käften om hela tiden, jag jobbar i butik, de är det första en kund påpekar och de är liksom ALDRIG bra.. antingen för varmt, antingen blåser de, antingen så är de kallt, ja de är alltid något fel på vädret. Men vi har de för jävla bra, de borde vi poängtera lite mer och OFTA! Vara tacksamma... vad är DU tacksam för idag? 

-Fått kramar.
-Kunde gå och lägga mig efter maten och mysa med min hälft.
-Tog mig till gymmet.
-Nacken är bättre än i natt.
-Jag har fått ännu mer kramar.
-Hittat en present modell större till emmy till brutalt bra pris.
-Jag har god mat som väntar på mig.
-Jag har vänner som vill träffa mig idag.
-Jag har fått skratta.
-Jag ler ofta.
-Jag har någon som skäller på mig om jag bär när jag har ont.
-Jag har njutit av en god glass. 
-Jag är tacksam för att kroppen svarar och jag gick ner i splitt. 
-Jag har fått rulla ut mattan.
-Har fått en stunds egentid.
-Tillbringat dagen lediga med min hälft.
-Vaknade med morgonkramar och hjärtan på min telefon.
-Har en fin vän som fyller år idag och som jag hoppas få fira snart någon dag.
Eftersom vi blivit hemma då min nacke strular så har vi storhandlat IGEN;) de går lite mat här hemma men de är något som ska prioriteras helt enkelt. En i backen sprintades och den andre på en cardiomaskin för att bli varm och sedan stretcha blev eftermiddagens melodi medans maten sköter sig själv i kroooockis, hur skönt som helst, i dag blev det en filé som fick ligga i massa kryddor, olja och soja, 5 timmar senare så kommer man hem och de luktar ljuvligt hemma och maten är mör och klar. Nu väntar jag bara på sprintern;) Helt klart värt köp!


Äter några få piller om dagen.. spelar ingen roll att jag äter bra mat, min kropp har haft för stressigt i för många år, maten innehåller inte ett dugg samma mängde näring som tidigare, världens er annorlunda ut med mycket skit i vår mat, urlakade jordar på mineraler osv. Man behöver extra tillskott av mineraler och vitaminer, de är något jag tror stenhårt på.
Goda tarmbakterier i form av probiotika och syrade grönsaker och mycket omega 3!

Nytt år..

Ny framtidsplaner, nytt jobb, ny bostad, nya mål... kräver ny blogg! Denna stängs ner och jag flyttar efter ett uppehåll :) MEN ... ni...