torsdag 28 september 2017

Vad behöver du?

Numera när jag frågar och planerat att träffa mina vänner så startar jag med att säga? Vad behöver du idag för att må bra rätt ofta. För de är ju de viktigaste, även om man planerat att ses, så kanske personen i fråga inte alls behöver de just den dagen då den vaknar, den kanske behöver ut och springa istället, eller avstå från att gå på ett köpcentra för att istället ligga i knäet och få bli pillad i håret. Att helt enkelt stanna upp och tänka, vad behöver JAG för att må bra idag och för att ladda batterierna och att fyllas av energi? Många tänker inte ens i de banorna, vet inte ens vad som får en att återhämta sig eller må bra. Det är ju en livsviktig fråga anser jag och något man bör tänka på ofta för att få de bästa möjliga för en själv och därmed ha ork och ge och göra saker. 
2 dagar från jobbet med vänskap, mycket kärlek, mycket skratt, mycket driva med varann, egentid, yoga, stunder på gymmet med så lite folk som möjligt runt mig där. Jag älskar morgonen pga det! 
Man nickar bara åt varann och sedan gör man sin grej! Svetten rinner och man får gå hem och känna sig nöjd, jag får de jag behöver på morgonen helt enkelt. Äter en god frukost, trycker på min guldkant på vardagen "javamaskinen" och känner lukten vid min sida av nymalda kaffebönor. Rullar ut mattan och kör 15 min rörelse för att mjuka och känna hur kroppen känns utanför gymmet. I veckan känns benen sargade .. lätt konstaterat. Det krävs pannben för att köra ben på morgonen kl 5, ibland kommer tanken att jag blir lite arg för att jag kör så mycket lättare numera, sedan får jag tänka omoch tänka att i mars förra året kunde jag inte stå i en planka då jag höger arm saknade styrka och bara vek sig pga diskbråcket och kotförträningen i nacken. Tänk vad jag gått framåt! Jag är inte där jag varit och kanske kommer jag aldrig dit heller men har fixat en jävla bra bit och därför går ju därifrån varje dag och påminner mig och klappar mig själv på axeln att jag fixat de rätt bra! 
Så här kan de se ut... när en vän kommer och däckar efter jobbet sitt och behöver bli pillad i håret. Att hon fick sedan den energi hon behövde så benen kändes lätta på sin löprunda sedan efter vi setts, de ger MIG energi, jag gav och hon kunde ladda om och fick ut något som gjorde hennes dag bättre. 

Att stunder då man blir upprörd tex, stanna och tänka.. vad kan jag göra så jag släpper denna felaktiga energi till att få ny energi och släppa och gå vidare det är oxå att ta hand om sig själv, att då ha nära hands till skogen de är magi. Att lyssna på en ljudbok, andas frisk luft, se några pensionärer gå vid var sin sida där i skogen och prata om ditt och datt, de är att växla energi till något bättre. 
Lär dig verktyg som gör att du släpper sånt som inte gynnar dig helt enkelt! 

1 kommentar:

Cecilia sa...

Mig älska dig! Och pill i håret ❤️

Nytt år..

Ny framtidsplaner, nytt jobb, ny bostad, nya mål... kräver ny blogg! Denna stängs ner och jag flyttar efter ett uppehåll :) MEN ... ni...