fredag 22 september 2017

SWISCH

En vecka rullar så fort!! Swisch så är de fredag igen!
Träning varannan dag i gymmet, huvudvärken har inte gett sig och kommer smygande på dagen och de är av spänningar från nacken. Jag får massage, tar de piano, kör yoga, jag gör allt jag kan, försöker tänka på att inte dra upp axlar som man kan göra som man blir utsatt för stress. Jag tar helt enkelt hand om mig. SÅ BRA JAG BARA KAN! Men ta nackjäveln ifrån mig är min tanke.. titt som tätt senaste månaden.
Denna vecka har gått snabbt och varit underbar på det personliga planet, det planet då jag stämplat ut för dagen från jobbet, de dagar jag varit lediga. De har fyllts med vänner, de har fyllt med en lugn och trygg dotter som landat efter en period med mycket känslor och trots. Det är nog så att jag också landat och låtit saker och ting falla på plats genom prata, genom och känna och tillåta mig en period att vara less på allt och sedan tänka framåt, varje dag göra något som gör mig glad i hjärtat och umgåtts, hört som vanligt mycket med mina närmaste vänner. tack för att ni finns i mitt liv!
Jag har hittat en bok som jag väntat och längtat efter, vips är den här och jag visste redan från första stund jag såg att den kommit att den skulle bli min en dag, då det är exakt min typ av bok. En personlighetsutv bok, inget jidder, bara konkreta tips och tankar om hur man kan jobba med sig själv och lära känna sig själv bättre. Det finns ju inget mer intressant enligt MIG. Jag älskar allt som får mig att tänka till och som kan göra att jag formas och utvecklas personligen. Den är så bra så jag läser kapitel för kapitel och reflekterar och stannar upp mellan. Jag ska läsa den två gånger.. MINST och verkligen ta in innehållet.

Denna underbaring, som vi får skratta åt dig och med dig!
Ikväll är de tjejkväll och mina vänner med eller utan barn är välkomna. Vi ska se smurfarna, de finns popcorn, vin, te, java och den som vill ha mer tilltugg får allt ta med sig för jag orkar inte vara en "fixare" idag, de som vill ha städat får välja ett annat hem. Jag vill bara få mysa ner i soffan i mjukisar med de som betyder massor!

Jag sa ju att jag varit less, då måste man säga att man behöver komma bort om den känslan skriker i en. Sagt och gjort! Jag längtar aldrig till stora städer och till trängsel och shopping. Jag längtar till fjällen, hemavan, åre.. ja där lugnet kan infinna sig. Där jag kan vara ute i naturen, där jag kanske får träna på något nytt gym. Där jag får se andra människor än Umeå bor.
 
Ärligt så kan jag säga att relationer kan vara skitsvårt.. speciellt om man har barn sedan tidigare. I alla fall med min tjej, då hon är van att äga sin mamma. Men efter 1 år och 8 månader så släppte de. De har varit tufft.. vet inte hur många gånger jag varit på väg att ge upp men jag är en oxe och tror alltid jag klarar allt. Vips efter många samtal att jag älskar henne lika mycket trots att jag är i en relation så har de släppt, hon har landat och insett att M är rätt bra att ha i vårt liv. De kommer garanterat att komma fler perioder då hon testar relationen men som en vän sa. Hon ska inte bestämma över dig och du har ett mamma konto och ett jossan konto! BÅDA behöver fyllas. Det är inte heller lätt att komma in en jävligt hårt bunda mamma och dotterband där vi är vana att alltid har klarat oss själv. Det är inte heller lätt att föra över och släppa på ansvar så någon annan kan kliva in och bli delaktig men de handlar om att stanna upp och vara närvarande och se och lära sig hela tiden.
UTVECKLANDE!
Som vanligt är jag öppen och ärlig då jag tycker att dagens samhälle BEHÖVER mer mänskligt beteende att allt är inte enkelt och perfekt men de kan ändå vara jävligt bra!
Ibland är saker och ting värda och kämpa för och de gäller att respektera varandras olikheter och vilja förstå varandra och PRATA, prata och PRATA, våga vara ärlig och öppen hur man känner och tänker. Då växer relationer fram och blir starka!
 

Den dagliga stunden på mattan, i dag blev de inget flow, de blev meditation. Jag hade haft lite högre puls, fått svettas, behövde den stilla stunden innan en tidig morgon på jobbet. YIN & YANG! KONTRASTER för att hålla! :)
 
NAMASTE!
God fredag på er!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Men så glad jag blir att du bloggar igen ..
"Tappade" dig för en stund, det var där när du hade jättebesvär i dina ögon/ögat efter ingrepp.. i alla fall.
Din blogg är såå givande och vettesjutton om nån kommer i närheten, du skriver i mitt tycke om det som är viktigt och ja.. nr 1 blogg tycker jag :)

Ser bilderna på tösadottern och oj va stor hon blivit :)
/Nette

Anonym sa...

håller med ovan :) , roligt att du skriver. btw här är en länk till ett youtube klipp https://www.youtube.com/watch?v=A8baXHPjYeg där en snubbe förklarar hur man kan stärka upp nacken/jobba bort smärtan med en handduk. jag har själv börjat med det och tänkte fortsätta och se om nacken blir bättre av detta handduksträning heh.

Jossan-Wellness by me! sa...

Nette.
Så kul att du skriver och gillar min blogg. Oj vad glad jag blir!!
Hoppas du får en fin dag!
Kramar

Anonym: Kul att du lämnar ett avtryck och ska genast kolla länken. Tack :)
Ha en fin dag

Nytt år..

Ny framtidsplaner, nytt jobb, ny bostad, nya mål... kräver ny blogg! Denna stängs ner och jag flyttar efter ett uppehåll :) MEN ... ni...