söndag 25 juni 2017

Stress!

THIS IS SO ME!!!
Gårdagen var rätt konstig, kanske välbehövlig helt enkelt, konstiga dagar kan föra saker och ting till ett ljusare ställe, att saker och ting liksom klarnar, allt är inte självklart och enkelt och vi är alla skapta ur olika formar så de gäller att hitta en väg där mellan varann i olika relationer till att förstå varann.

Sitter med min heliga morgonjava, en klick cocosolja i och en stor klick eller bit;) mörk choklad. Bara jag uppe och just nu njuter jag av egentiden. Morgonen är och har alltid varit lika som kaffet på morgonen lite helig för mig. Jag vill starta den på mitt sätt och har nog alltid fått göra de oxå. Klart de var annorlunda när E var bebis men då gick vi ju ut tillsammans efter första amningen och tog frisk luft och hon somnade om och jag fick ändå en lugn start på dagen. 
Morgonen ska vara stressfri anser jag numera, kliver hellre upp på tok för tidigt så jag inte behöver stressa. 
Stress är bajs! Jag har känt själv hur mycket de påverkar kroppen och skallen under år av stress av olika slag. Men även sett hur dåligt medmänniskor mår och mått av utmattning och hur personen som är väldigt stressad är i vardagen, i möten.
Jag gav lång rådgivning till en ung tjej sista dagen jag jobbade, vi pratade länge, hon var så mager då magen gett upp, hon var helt enkelt matt och urlakad.. hon åt men kroppen tog ej upp näringen och vården sa att allt var normalt!? 
Normalt.. !? Man såg direkt att hon behöver hjälp, hon behöver göra en hårmineralanalys och se hur de ligger till samt jobba med direkt.. SIN STRESS! 
Vi pratade länge, berättade om egna upplevelser och hon gick ut och sa.. TACK! Tack för att du tog dig tid, tack nu vet jag var du finns och vet du? Du ser helt sjukt hälsosam ut!

Sådana möten gör att jag blir bekräftad i mitt jobb, jag känner att jag connectar med mina kunder och de blir ett kanon möte som ger för både mig och kunden! 

Men vart börjar man då om man är stressad?
ANDAS, andas genom näsan, ner i magen, som en bebis, magen ska ut och in! 
Jag tror man behöver sätta sig ner och skriva ner allt som stressar en eller som tar ens energi!
Jag tror man måste acceptera att NU måste jag ta hand om mig själv.
Jag tror och vet att man måste jobba med andning,ÅTER IGEN.. ANDAS!!!.. världens enklaste sätt att få ner kroppen i ett lugnare tillstånd och få ner stressen i hela en. 
Man behöver be om hjälp!
Säga NEJ!
Göra sånt som ger energi!
Kanske inte planera så mycket utan ta en dag i taget.
VILA
Träna de som gör en glad
INTE köra skiten ur sig!
NÄRING
NÄRINGSTILLSKOTT
Spendera tid med de man älskar
Öka sitt oxytocin i form av närhet och kramar. De härliga lugna hormonet som utsöndras när vi är kärleksfulla och närhetsmysiga med varann.
Vara med djur
Ta bort socker, dra ner på kaffe och snabba kolhydrater.
mm mmm mm

Hela min vardag är numera uppbyggd i någon form av kontraster.. har jag stressat så se jag redan i stunden ut att tänka ut ett sätta att låga mig få ladda efter, jag stannar upp, jag vilar, jag yogar, jag mediterar, går i skogen, ja hela tiden.. har jag gymmat hårt och stressat kroppen så behöver jag motsatsen till det. Har jag utsatts för otroligt mycket ljud, socialt osv så ser jag till att få resten av dagen LUGN... hela tiden tänka på att jag har en viss mängd energi, jag måste spendera den rätt. Inte bara sprida ut den till vem som helst utan spara dit där jag verkligen vill lägga den och fokusera på vad JAG behöver och inte vad andra behöver av mig. Att lyssna på kroppens signaler och i alla stunder tänka:

-VAD SKULLE JAG REKOMMENDERA MIN BÄSTA VÄN ATT GÖRA I DETTA LÄGE?

Jag är min allra bästa vän numera, det är så mycket lättare då! 


Repeterar.. aldrig tappat motivationen i gymmet.. för ett år sedan försvann den.. Nu är jag tillbaka i gymmet och känner glädjen och taggen där igen, drar huvan över huvudet och höjer musiken, försvinner och får gåshud på armarna.. Känslan är tillbaka! Jag har hittat de igen! Lyckan då gymmet varit så stor del. Men under längsta bortfallet någonsin, ever, ever är jag nu tillbaka och får kämpa upp vikterna då de plötsligt är astunga, men motivationen.. den finns där som satan!
Men som sagt.. kontraster.. energi in.. energi ut.. balans!! YIN YANG!

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Word! Klokt - självmedkänsla!

Jossan-Wellness by me! sa...

Pöss <3

Anonym sa...

riktigt bra skrivet ! :), stressa är icke bra. gillar att du bloggar igen också.

Jossan-Wellness by me! sa...

Kul att du skriver! :D

Nytt år..

Ny framtidsplaner, nytt jobb, ny bostad, nya mål... kräver ny blogg! Denna stängs ner och jag flyttar efter ett uppehåll :) MEN ... ni...