tisdag 2 februari 2016

Tips från från FINA Sofia Sivertsdotter

5 tips för att vandra med mening och frid
  • Sök stillheten. Där finns svaren för vägen just du är menad att vandra. Vägen inåt är viktigare än alla andra vägar, för där ska du vandra tills du lämnar jorden. Inre röster talar oftast lågmält, ge dem en chans att komma till tals. Regelbundet och ofta. 
      
  • Var selektiv. Ju mer du skalar bort i form av aktiviteter, miljöer, bloggar, umgängen och projekt, desto mer tid och energi kvar för det du älskar allra mest, det vill säga din smala väg. Välj guldkornen och släpp resten, med kärlek. 
      
  • Omfamna naturen. Lämna avgaser, trängsel, den fyrkantiga världen och bege dig till skogen, havet eller ängarna. I naturen är det svårt att inte känna lugn och mening, lätt att skaka av sig det som inte är menat att vara. Naturen är en kyrka öppen för alla. 
      
  • Finn vägen. Vad vill du lämna efter dig på jorden? Vad kommer vi minnas av dig om 100 år? Det är din smala väg som alltid sammanfaller med det du älskar, det som stannar tiden och görs utan följare eller beundrare. Vet du ännu inte? Hedra punkt ett till tre tills du vet.  
      
  • Fokusera på att bidra. Vi finns till för att bidra. Vissa hjälper bäst med papper och penna, andra med händerna eller orden, en tredje med nål och tråd. Alla behövs och varje liten stig kan göras stor och värdefull. Det viktiga är inte vad, utan varför och för vem.

Inga kommentarer:

Nytt år..

Ny framtidsplaner, nytt jobb, ny bostad, nya mål... kräver ny blogg! Denna stängs ner och jag flyttar efter ett uppehåll :) MEN ... ni...