onsdag 17 maj 2017

Kvalitetstid!

I går hade vi kvalitetstid tillsammans. Tjejmiddag kan man faktiskt säga, Emmy hjälpte till med middagen (det händer INTE ofta) hon klippte örter i fönstret och blandade i salladen och var nyfiken, en härlig lugn stund. Sedan tog min energi slut och ögonen gick i kors när vi sparkade lite boll på gården. Jag blev liksom.. KLUBBAD! Men en härlig kväll, vi låg i soffan och såg lite film, spelade spel och hade liksom fått lite av allt på samma dag. Rörelse, träffat vänner, Em hade sprungit 36 varv runt dammen på träningsveckan!!! Hon är verkligen fysisk!
Somnade typ samma tid förutom att jag körde en avslappning på mattan innan jag kröp i säng, hörde henne sjunga i sin säng medans jag låg och andades och fick musklerna mjuka och lugna. Jätte mysigt. Så enkelt men sådana perfekta vardagkvällar älskar jag!

Självklar skulle vi ha coctailglas;) Använde de tallrikar som aldrig används då jag aldrig äter sushi längre... men tallrikarna går att använda för att göra middagen med grönt lite roligare :)
Gjorde en bit laxsida i ugnen i går, svårt att få tag i vildfångad just nu tyvärr.. hur som så satte jag in den i ugnen på 125 grader och ca 40 min senare så var den utmärkt och så där sjukt saftigt god.
Örtsalt och citronpeppar.
En sås med fullfet yogurt, fullfet fetaost, vitlök, chili, peppar, örtsalt.
En sallad med vitkål, morot, rödbeta, selleri, örter, vinägrett.
Potatis som fanns kvar sedan gårdagen som åts kall av mig och som stektes för em.
Någon som behöver en svart liten fin micro av mina vänner?
Hur som så ska micron ut. De har testat att vattna växter med micrat vatten.. växterna dog.
Det säger ALLT!

TÄNK jag som är uppväxt med mycket i micron när vi var hemma själv.
Men nu blir de ändring!

0.5 dl kokt vatten med 1 tsk matcha, vispa i hop samt lite honung eller agave. 
2 dl i kaffe havre mjölk, som värms och skummas. 
Blanda allt till en god matcha latte! 
I dag byttes javan ut mot det. Försöker att inte dricka java samtidigt som mat, det drar ur mineraler och vår jord är redan mineralfattig och jag behöver alla mineraler och vitaminer jag bara kan få! 
Min kropp är värd det bästa.. då vill jag göra de som känns bäst! 
Men glöm att jag plockar bort javan helt! En kopp om dagen men en fet jävla stor mörk chokladbit ska jag ha var dag! Den gör själen lycklig! 

Du behöver bara 1 tsk matcha per dag, den är som sagt en boost för kroppen. 
Å GOTT blir de oxå! Misslyckades med min första men nu sitter den! 

Onsdag betyder nu vilodag, så inget gym, inga vikter, inget ansträngande, utan rörelse i form av vardagspromenad, att få rörelse med en spinal flex på mattan när Emmy gått till skolan och innan jobb. 

Alla har alltid sagt att jag är så effektiv, så duktig på göra flera saker samtidigt! Jag hade hellre velat att någon varnat mig och sagt att göra en sak i taget. Jag ärvde de från min grymma mamma.. gjorde massor samtidigt. Men en sak i taget och de blir mindre stress i ditt liv. 
Jag jobbar verkligen på det.. de är ofta jag står med tandborsten i käften och försöker diska.. funkar ju verkligen asbra... men jag tränar på det och jag är bättre och bättre.
En sak i taget.. och glöm inte att andas!

Inga kommentarer:

Nytt år..

Ny framtidsplaner, nytt jobb, ny bostad, nya mål... kräver ny blogg! Denna stängs ner och jag flyttar efter ett uppehåll :) MEN ... ni...